Een complete activiteit tracker, de Fitbit Flex

Een complete activiteit tracker, de Fitbit Flex

De Fitbit Flex is een armband die verschillende activiteiten bijhoudt. Zo houdt het de aantal stappen die je loopt op een dag bij maar ook het slaap ritme wordt bijgehouden. Je kan verschillende dingen registreren en bijhouden zoals je verbruik in calorieën, je trainingen en de afstand die er wordt afgelegd. Het slaap ritme wordt bijgehouden en vastgelegd waardoor je de kwaliteit van je slaap kunt inzien, hiermee kan je eigen slaap ritme verbeteren.

Werking Fitbit

Al deze dingen die worden bijgehouden zijn te verbinden met je laptop, iPhone of Adroid telefoon, dit gaat allemaal via Bluetooth. Met behulp van het Bluetooth Smart kan je de Fitbit Flex dus verbinden met je toestel zonder hulp van inpluggen. Op Fitbitflexkopen.nl vindt je onder andere hoe dit in zijn werking gaat. Met behulp van de Fitbit App gaat dit allemaal heel erg makkelijk. Deze applicatie van Fitbit is zowel voor iPhone en Android beschikbaar. Hiermee kun je allemaal erg handig op je toestel de statistieken bekijken van je activiteiten.

Armbanden Fit BitDe armband is erg comfortabel en is makkelijk te bedienen. Door met je vinger op de bovenkant van de band te tikken laten een aantal led lampjes zien hoe dicht je bent bij het behalen van je ingestelde doelen. De Flex is makkelijk te besturen door middel van het tikken, door middel van vijf keer tikken kan je het apparaat laten weten dat je gaat slapen. Op deze manier kan je het apparaat ook weer laten weten wanneer je wakker bent geworden. Met deze functie houdt de armband bij hoe lang je hebt geslapen.  Er zit ook een alarm functie op de Fitbit Flex, de silent alarm-functie, deze maakt je rustig aan wakker. Ook is het mogelijk om je door de trilfunctie wakker te laten maken.

Er zit ook een tril functie in de armband, deze gaat bijvoorbeeld af als je voor een lange tijd stil zit. Hiermee wil het apparaat mee laten weten dat je wat moet gaan bewegen. Ook gaat de armband trillen als de doelstellingen die waren ingesteld gehaald zijn.

Fitbit staat bekend om zijn kwalitatief goede en slimme trackers en dat wordt met de Fitbit Flex weer bewezen. De band kan ongeveer een week mee met een volle batterij, daarna moet die worden opgeladen. Dit gaat niet al te makkelijk, de sensor van de armband moet er eerst uit worden gehaald en deze moet in het bijgeleverde snoertje worden gezet. Deze kan je daarna weer in een USB-poort doen om de batterij op te laden.

Naast de Fitbit Flex heeft Fitbit ook andere soorten bewegingtrackers zoals de Ultra, Zip en de One. Deze hebben soortgelijke functies alleen de Flex is de eerste bewegingstracker die als armband wordt gedragen. Dit heeft dus een voordeel op de andere bewegingstrackers omdat je de armband 24 uur om kan hebben.

De Fitbit Flex is in verschillende kleuren verkrijgbaar en wordt in twee verschillende maten geleverd.

Reageren is niet mogelijk.