Groter, sterker en fitter dankzij het gebruik van anabolen

Groter, sterker en fitter dankzij het gebruik van anabolen

Misschien is het hebben van een gespierd lichaam altijd al je droom geweest. Regelmatig trainen in de sportschool helpt je om spiermassa op te bouwen. Wanneer je desondanks niet helemaal tevreden bent zou je anabolen kunnen gebruiken. Dit zijn stoffen waardoor je lichaam groter en sterker wordt. Ook verhogen deze middelen je sportprestaties.

Anabolen uit het lichaam en van buitenaf

Tientallen sporters willen graag hun spiermassa vergroten. Voor een snel en effectief resultaat gebruiken ze anabolen. Deze middelen bevatten namelijk stoffen waar je lichaam sterker van wordt. Ze zijn onder te verdelen in twee groepen. De eerste groep bevat stoffen die afkomstig zijn uit het lichaam afkomstig, zoals het mannelijk geslachtshormoon testosteron en het daaraan verwante epitestosteron. De tweede groep anabolen is van buitenaf afkomstig. Deze stoffen kun je bijvoorbeeld injecteren of innemen met een tablet.

Vergroten van de spiermassa

Naar schatting gebruiken ongeveer 20.000 personen regelmatig anabole steroïden. De voornaamste reden om het te gebruiken is het willen vergroten van de spiermassa. Sommige stoffen in anabolen verbinden zich aan een spiercel in je lichaam. Vervolgens worden eiwitten omgezet in spierweefsel. Hoe vaker je de steroïden gebruikt, hoe meer spierweefsel er wordt opgebouwd. Anabool betekent dan ook ‘opbouwen’.

Bijwerkingen

Doorgaans zijn gebruikers van anabolen zich ook bewust van eventuele bijwerkingen van het middel. Zo loop je door het slikken van teveel steroïden onder andere de kans op hart- en vaatziekten, haaruitval, agressiviteit en acné. Uiteraard heeft lang niet iedereen last van deze bijwerkingen. Als je anabole steroïden niet te vaak gebruikt is er niets aan de hand.

Reageren is niet mogelijk.