Het belang van een goede tongschraper

Een schone tong vormt een onmisbaar gedeelte van de totale mondhygiëne. Er zijn verschillende manieren om de tong schoon te krijgen en vormen tongschrapers daar een belangrijk deel van. Met zo een schraper wordt al het vuil dat zich in de loop van de dag heeft afgezet op de tong moeiteloos verwijderd. Met het gebruik is het gelijk merkbaar dat de mond frisser aanvoelt.

Zo een tongschraper is eenvoudig in gebruik

Met zijn simpele constructie en eenvoudig gebruik kan zo een tongschraper door een ieder gehanteerd worden. Zelfs voor de kinderen levert het gebruik geen problemen op. Met de platte zijde wordt er over de tong heen gestreken en neem de schraper alle vuil mee. Met een paar simpele bewegingen is de tong dan weer brandschoon. Belangrijk is dat ook de vele bacteriën welke zich daar bevinden en vaak voor een onplezierige geur zorgen ook worden verwijderd. Indien gewenst kan de schraper ook in combinatie met een speciale gel worden gebruikt, maar is het schrapen alleen over het algemeen al voldoende.

Omdat niet elke tong hetzelfde is en de vorm nogal grote verschillen kan tonen, zijn er een groot aantal verschillende schrapers te verkrijgen. Zo kies je er eentje uit die past bij jouw tong. Klik hier om gelijk te bekijken welke tongschrapers tot de beste behoren en zal je er zeker wel eentje aantreffen die het beste resultaat bij jou zal opleveren.