Hoeveel eiwitten heb je nodig tijdens de zwangerschap?

De vraag die veel vrouwen zich stellen is waarom je eiwitten nodig hebt tijdens de zwangerschap?

De aminozuren waaruit eiwitten bestaan zijn de bouwstenen van de cellen van uw lichaam – en van het lichaam van je baby ook. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten te krijgen tijdens je zwangerschap, maar vooral tijdens het tweede en derde trimester, wanneer je baby het snelst groeit en je borsten en organen steeds groter worden om aan de behoeften van uw groeiende baby te voldoen.

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Zwangere vrouwen hebben ongeveer 70 gram (g) eiwit per dag nodig en niet-zwangere vrouwen hebben ongeveer 45 g. Je hoeft niet aan de aanbevolen hoeveelheid eiwit per dag te houden maar in plaats daarvan streven naar een gemiddelde over de loop van een paar dagen of een week.

De meeste vrouwen eten regelmatig meer eiwitten in een dag dan ze nodig hebben, dus je zult waarschijnlijk geen moeite hebben om te voldoen aan de behoeften van uw lichaam tijdens de zwangerschap hebben. Als je geen vlees eet, kun je de eiwitbehoefte via andere bronnen krijgen, waaronder zuivel, bonen, of sojaproducten.

Voedsel bronnen van eiwitten

EiwittenBonen zijn een goede bron van eiwitten, maar ook mager vlees, gevogelte, vis en schaaldieren, eieren, melk, kaas, tofu, en yoghurt. Terwijl dierlijke producten volwaardige eiwitten bevatten (alle negen aminozuren componenten) en andere plantaardige bronnen over het algemeen niet, het eten van een verscheidenheid van voedsel in de loop van de dag zal helpen ervoor zorgen dat u alle 9 van de aminozuren die je nodig hebt binnen krijgt.

Eet drie of vier porties eiwit per dag en je zult goed op weg zijn naar het eten voor een gezonde zwangerschap en baby. (Uw prenatale dagelijkse behoefte van 70 gram is het equivalent van twee glazen melk, een ons kipfilet, en twee kopjes yoghurt, bijvoorbeeld.)

Hier zijn een aantal goede eiwitbronnen:

Zuivel

  • Zuivel productenkwark
  • ricotta
  • magere yoghurt
  • Parmezaanse kaas
  • Zwitserse kaas
  • magere melk
  • mozzarella kaas
  • cheddarkaas
  • verse eieren

Bonen, noten, peulvruchten

  • rauwe tofoe (stevig)
  • gekookte linzen
  • zwarte bonen
  • bruine bonen
  • kikkererwten
  • pinto bonen
  • gladde pindakaas
  • droge geroosterde pinda’s
  • sojamelk

Vlees, gevogelte en vis

  • geroosterde kip (zonder huid)
  • rode zalm
  • forel
  • mager rundvlees hamburger patty, geroosterd

Let op: Niet alle vissen worden beschouwd als veilig tijdens de zwangerschap. Sommige roofvissen zoals haai, zwaardvis, koning makreel en tilefish moet worden vermeden, omdat ze methylkwik bevatten dit is een metalen substantie die schadelijk is voor de groeiende hersenen van foetussen en jonge kinderen.

De tekenen van eiwittekort zijn als volgt: Gewichtsverlies, spier-vermoeidheid, frequente infecties en ernstige vochtretentie kunnen tekenen zijn dat je niet genoeg eiwitten in je voeding hebt.

Dit moet je dus ten allen tijden zien te voorkomen.