Mediteren met muziek aan?

Mediteren met muziek aan?

Mediteren biedt vele voordelen voor zowel jong als oud. Het is voor iedereen aan te raden als je meer uit je dag wilt halen. Zo kun je door te mediteren namelijk een stuk productiever worden, minder stress krijgen en je meer bezig zijn met het moment. De vraag is dan, hoe begin ik nou met mediteren? Moet ik gewoon 10 minuten stil gaan zitten en af gaan wachten tot dit helpt of moet ik er serieus mee aan de gang?

Hoe moet je beginnen met mediteren?

Als je gaat beginnen met mediteren moet je het rustig aanpakken.  Ga niet met haast aan het werk en verwacht niet dat je direct al het mediteren goed onder de knie krijgt. Meditatie kan als een ‘’skill’’ worden gezien dat je moet leren, hoe meer je het oefent hoe beter je er in zult worden. Begin dus ook niet als een gek met 10 of meer minuten maar doe het rustig aan. Als beginner is het misschien verstandig om het een aantal minuten te beginnen. Misschien is 1 minuut al voldoende. Dit bouw je rustig op tot je ongeveer 5 minuten kan mediteren. Wat ook kan helpen is een speciale cursus te volgen waar je professionele begeleiding krijgt.

 

 

Meditatie muziek

Wat ook handig is tijdens het mediteren wat rustgevende muziek op te zetten. Zoek maar eens op youtube en je vindt genoeg meditatie muziek. Dit kan je goed helpen om je te blijven focussen op je ademhaling. Een andere manier om je te blijven concentreren is een geleide meditatie te volgen. Dit is een audio waar je een stem hoort die je vertelt wat je moet doen, of juist niet en waar je bijvoorbeeld aan moet denken etc. Voor beginners is dit zeer aan te raden.

Reageren is niet mogelijk.