Wat zijn superfoods?

Superfoods voorbeeldenDe kans is groot dat u ze kent, en zelfs dat u ze regelmatig eet (en dat is maar goed ook!): superfoods! Deze term zelf kent u waarschijnlijk ook wel. Maar weet u ook wat er mee wordt bedoeld? Dat is voor veel mensen nog niet bekend. Hier zal ik kort een overzicht geven van een aantal superfoods, en ze kort toelichten. Kort gezegd komt het er op neer dat superfoods zo genoemd worden omdat ze zeer veel eigenschappen bevatten die goed zijn voor ons lichaam. Ook helpen ze vaak met afvallen, niet alleen omdat ze zo voedzaam en gezond zijn, maar bijvoorbeeld ook omdat ze de juiste vetten bevatten (kokosvet is hier een goed voorbeeld van). En wist u al dat u ook naar hartelust chocolade mag eten? Cacao is er namelijk ook één van: keer op keer wijst onderzoek uit dat het een goede invloed heeft op ons gestel. Daarbij gaat het wel om de donkere chocolade, dus de chocolade die veel cacao bevat. Melkchocolade of zelfs wit zijn niet aan te raden: daar zit zoveel suiker in dat de eventuele positieve effecten van (de weinige) cacao die er in zit teniet gedaan wordt. Tijd om bitterheid te leren waarderen dus! Naast cacao en kokosvet zijn er ook nog veel andere superfoods. Het is zeker aan te raden u zich eens te laten informeren en wat rond te kijken op internet, want er zijn veel verschillende soorten. Wees daarbij wel kritisch, want niet alle superfoods zijn echt bewezen zo gezond te zijn als voorstanders wel beweren. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het gewoon écht zo is dat veel wetenschappelijke onderzoeken uitwijzen dat veel van deze etenswaren echt goed voor ons zijn.

Andere superfoods.

Andere superfoods zijn bijvoorbeeld:

  • De Gojibes, in Nederland ook wel bekend als de Boksdoorn).
  • De Acaibes (tegenwoordig ook veel te vinden in vruchtdranken -een gevolg van de groter wordende bekendheid van de gunstige effecten van deze bes).
  • Aloë.
  • Maca superfood
  • En ga nog maar even door!

goji besGezien hun vele gezonde stoffen zijn dit zeker producten die de moeite waard zijn om toe te voegen aan uw dagelijkse dieet. Zo helpen ze de weerstand te versterken, vertragen ze ouderdomsprocessen, zorgt de acaibes voor een betere nachtrust, en ga zo maar door. Echter, hoe goed deze producten ook voor u zijn: overdaad schaadt. Zie deze producten als een aanvulling op uw eetpatroon, niet als een vervanging ervan.