Gezonde snacks op een rij

Gezonde snacks op een rij

Je zit heerlijk op de bank TV te kijken en krijgt toch wel erge trek. Natuurlijk wil je verantwoorde snacks eten maar welke zijn goed en verantwoord om op precies zo’n moment te eten? Dit zijn 6 ‘gezondere’ snacks voor op de bank:

  1. Zoute popcorn

Popcorn bevat veel antioxidanten en is vooral erg lekker om te eten tijdens het TV kijken! Grijp niet naar de bekende zak chips maar naar zoute popcorn dus! Dat scheelt ongeloofelijk veel overbodige calorieën in vergelijking met chips.

  1. Crackers

Heb je zin in een hartig hapje? Je kan jouw (lijnzaad)cracker gezond én goed beleggen met: kipfilet, rosbief of rookvlees. Wil je je cracker iets uitgebreider beleggen? Probeer dan eens hüttenkäse, tomaat en bieslook. Een gekookt eitje is ook altijd erg lekker, vult én is gezond!

  1. Warme snacks

Een appeltje uit de oven of magnetron bestrooit met kaneel eventueel met biologische rozijntjes is ook erg lekker om voor de TV op te eten! Helemaal als je het koud hebt en zin in iets warms. Neem hier bijvoorbeeld een kop groene thee bij. Heerlijk warm én gezond!

  1. Yoghurt of kwark

Doe bijvoorbeeld een stuk fruit door de yoghurt of de magere kwark om het een heerlijke frisse smaak te geven.

  1. Vers fruit

Al het verse fruit is gezond en schuldvrij te eten. Denk bijvoorbeeld ook aan een glas versgeperste sinaasappelsap. Heerlijk fris om te drinken en het vult ook nog eens goed!

  1. Groenten

Mix verschillende soorten rauwkost tot een kleine salade, maak hem niet TE groot. Denk bij voorbeeld ook aan gedroogd fruit en ongezouten noten die je door de salade kan doen om de smaak en voedingswaarde in belangrijke mate te verhogen.

Ontdek ook jouw BMI cijfer met behulp van deze BMI calculator!

Reageren is niet mogelijk.